T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİLECİK / MERKEZ - Hayme Ana Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Gıda Teknolojisi Alanı

GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI

Gıda Teknolojisi Alanı’nda; sektörün ihtiyaçlarına ve gıda mevzuatına uygun olarak üretme, gıda kalite kontrol analizlerini yapma, sonuçlarını yorumlama, analiz sonuçlarının gıda üretim prosesleri üzerindeki önemini kavrama, kişisel gelişiminin yanı sıra mesleki anlamda kendini geliştirme, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip etme ve bu gelişmeleri uygulayabilme ile ilgili mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli elemanların yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Okulumuzda bu alanın Gıda Teknolojisi dalında eğitim verilmektedir.

Bu programı tamamlayanlar; 

Kalite ve gıda güvenilirliği gereklilikleri çerçevesinde mikrobiyolojik yöntemlere uygun bir şekilde mikroorganizmaları inceleme, gıdalarda mikroorganizma gelişimini ve gıda zehirlenmelerini önlemek için gereken işlemleri yapma, gıda hijyeni, kişisel hijyen, su, hava ve işletme hijyeni, araç, gereç ve ekipmanın temizlik ve dezenfeksiyonu, atıkların uzaklaştırılması, haşerelerle mücadele ile ilgili işlemleri yönetmelik ve standartlara göre yapma yetkinliği kazanarak mezun olur.

Bu programı tamamlayanlara;

Alan ve dalını gösteren Diploma, İş Yeri Açma Belgesi ile birlikte seçmeli meslek dersleri ile ulaşabileceği ilgili mesleklere ait Sertifika, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi kapsamında Europass Sertifika/Diploma Eki ile Aldığı ve Başardığı Modüller, Dersler ve Kredileri Gösteren Belge düzenlenir. Mezunlara alanlarında çalışmaları hâlinde teknisyen ünvanı verilir.

Bu alanın;

Anadolu Meslek Programı’na devam eden öğrenciler 12. sınıfta haftada 3 gün işletmelerde mesleki eğitim yapar. Ayrıca il istihdam ve mesleki eğitim kurulu tarafından belirlenen ve Genel Müdürlükçe onaylanan okulların alan/dallarında 11 ve 12. sınıflardaki meslek derslerinin eğitimi işletmelerde yapılabilir.

Bu alandan mezun olanlar; 

“Gıda Teknisyeni” ünvanı ile gıda üretim tesislerinde, gıda laboratuvarlarında, Ar-Ge merkezlerinde, paketleme ve ambalaj sektöründe, catering şirketleri gibi kurum ve kuruluşlarda çalışma imkânı elde eder. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılarak başarılı oldukları takdirde ön lisans (2 yıllık) veya lisans (4 yıllık) programlarına giriş hakkına sahiptir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.08.2020 - Güncelleme: 30.09.2024 17:39 - Görüntülenme: 647
  Beğen | 2  kişi beğendi